Historiaa

Historiaa henkilöiden kautta


Gerald B. Gardner (1884–1964)
Gerald Gardneria kutsutaan toisinaan modernin brittiläisen noituuden isäksi. Nimitys on ansaittu, sillä ilman Gardnerin työtä ei wiccaa nykymuodossaan olisi olemassa. Gardner syntyi Englannissa vain muutama vuosikymmen sen jälkeen, kun romantiikan aikakauden tuulet olivat puhaltaneet läpi Euroopan vaimentaen valistuksen aikakauden jyrkkää järjen uskontoa.

Gerald Gardner julkaisi useita kirjoja: A Goddess Arrives, Witchcraft Today, High Magic’s aid, The Meaning of Witchcraft ja Witchcraft and the Book of Shadows. Hän esiintyi jonkin verran julkisuudessa ja hänestä on olemassa muutamia tallenteita internetissä. LUE LISÄÄ..

Doreen Valiente (1922–1999)
Vaikka Gerald Gardnerin kanssa työskenteli useampi nainen, joista tuli tunnettuja ylipapittaria kautta maailman on olemassa yksi heistä, jota voidaan hyvällä syyllä kutsua wiccan äidiksi. Valiente sai initiaation Gardnerilta 1953 ja sai Gardnerilta tehtäväkseen muokata Varjojen kirjan (Book of Shadows) tekstejä selkeämmäksi ja yhtenäisemmäksi kokonaisuudeksi. 

Doreen Valiente (os. Dominy) syntyi 4.1.1922 ja jo lapsuudessaan Valiente osoitti omaavansa vahvan tahdonvoiman muun muassa lukemaan opettelussa sekä viehtymyksen noituuteen. LUE LISÄÄ..

Alex Sanders (1926–1988)
”Isoäitini opetti minua. Ollessani seitsenvuotias hän alkoi kertoa minulle siitä mitä noituus oli ja mitä magia on. Hän kutoi rakkauden loitsunsa ympärilleni ja minua kauhistuttivat naiseuden synkät mysteerit.” ~ Alex Sanders 

Näin kuului wiccan kaikkien “mummotarinoiden” legenda. Alex Sanders väitti saaneensa initiaation wiccaan vuonna 1933 isoäidiltään. Alexandrialaisen wiccan haaran perustamisen lisäksi wiccan tunnetuksi tulemista voidaankin pitää Alex Sandersin suurena saavutuksena. LUE LISÄÄ..

Maxine Sanders (1946–)
Maxine Sanders os. Morris, tuli tunnetuksi kautta maailman Alex Sandersin vaimona ja Noitakuningattarena. Vuosien mittaan hänestä muotoutui viisas ja kokenut opettaja sekä ihailtu, kunnioitettu ja rakastettu ylipapitar. Alex Sandersin kuoleman (1988) jälkeen Maxine Sanders jatkoi alexandrialaisen wiccan liekin kantamista eteenpäin. Tänä päivänä Maxine Sanders asuu Lontoossa ja verkossa hänellä on oma blogi. Hän esiintyi äskettäin Alex Sandersin muistotapahtumassa kesällä 2018, kun Alex Sandersin kuolemasta tuli kuluneeksi 30 vuotta. Hän on edelleen aktiivisesti mukana coventoiminnassa ja opettaa Alexandrialaista traditiota. LUE LISÄÄ..